Irlanda un pais verde con una cocina cercano a la nuestra en Noruega. El estofado Irlandes es cercana a la nuestra de cordero en col. Se puede hacer en muchas variantes y aqui lo he hecho como a mi me gusta mas.
Ireland a green country with a kitchen near ours in Norway. The Irish stew is close to our own lamb in cabbage. It can be done in many variations, and here I have done it as I like it more.
Ingredientes. (Para 4 personas)
1.2 kg carne de cordero con huesos.
7 - 8 patatas medianas
1 cebolla
1 cebolla roja
4 - 5 zanahorias
3 dientes de ajos
1/2 cucharadita de tomillo
1/4 cucaradita de romero
Pimienta negra molida
Sal
Ingredients. (4 persons)
1.2 kg lamb with bones.
7 to 8 medium potatoes
1 onion
1 red onion
4 to 5 carrots
3 cloves of garlic
1/2 teaspoon thyme
1/4 cucaradita rosemary
Ground black pepper
salt
Empezamos con freir la carne de cordero por todos los lados, salpimientamos y luego lo ponemos en una cacerola y cubrimos de agua. Cocer 45 minutos a fuego baja.
How to make ...
We start with frying the lamb meat on all sides, put on salt and pepper and then put it in a pot and cover with water. Cook 45 minutes on low heat.
Cortamos las verduras en trozos grandes como en el foto.
Cut the vegetables into large pieces as in the photo.
Cuando la carne ha cocido 45 minutos, introducimos las verduras a la cacerola y añadimos 1/2 cucharadita de timian y 1/4 de cucharadita de romero. Dejamos cocer otros 30 minutos. Remover en vez en cuando. Las patatas vamos a cocer a parte.
When the meat has cooked 45 minutes, we introduce the vegetables into the pot and add 1/2 teaspoon thyme and 1/4 teaspoon rosemary. Cook for another 30 minutes. Stir once in a while. We are going to cook the potatoes separately.
Cuando estan las patatas cocido lo introducimos a la cacerola antes de servir el estofado. Comprobar como esta de sal y de pimienta. Espesamos un poco con maizena.
When potatoes are cooked we introduce them into the pot before serving the stew. See how it is with salt and pepper. We use a little bit of cornstarch to thicken slightly the stew.
Serve with flat bread or other good bread and of course with a Guinness beer.
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